Forte

Lamyai en Aidah

img

Lamyai en Aidah zijn twee zussen met Thais-Zweedse roots die samen een vegan lunchroom & cateringbedrijf runnen in Zuid Zweden waar ze heerlijke lunchbowls, snacks, salades en absoluut fantastisch vegan gebak serveren.

Hun Thaise vader was kok; hij roerde ook thuis voortdurend in potten en pannen en verraste zijn gezin met de heerlijkste maaltijden. Het eten dat hij maakte was een opwindende mix van verschillende keukens, met de Thaise keuken als basis en met invloeden uit China, India, het Midden-Oosten en Maleisië.

De zussen keken de kunst bij hun vader af en werkten jaren samen als koks in het familiecateringbedrijf. Daar begonnen langzaam maar zeker hun eigen ideeën te ontstaan Ze raakten geïnteresseerd in vegan desserts en experimenteerden veel in de keuken. Het openen van hun eigen zaak Cashew Vegan Kitchen  in Lund in 2014 was dan ook een logische stap. Vorig jaar doopten ze hun zaak om tot Minu.

Op hun Instagram @minu_vegangoodies laten ze dagelijks zien welk lekkers ze maken – het water loopt je direct in de mond!

https://www.facebook.com/minuvegangoodies/
Boeken van deze auteur