Forte

Webshop

 • De Huiswerkcoach

  Arnold Brouwer

  De Huiswerkcoach

  Help je kind met huiswerk


  ISBN: 9789058779830
  Omvang: 128 blz.
  Uitvoering: paperback

  € 13,50
Meer informatie

Leert hij nou echt op school hoe hij dat huiswerk aan moet pakken? Moet ik me er wel of niet mee bemoeien?’ Dit soort vragen houden veel ouders van verse bruggers, en ook van meer gevorderde middelbare scholieren, bezig. Arnold Brouwer, docent in het voortgezet onderwijs en eigenaar van een huiswerkinstituut, hoort deze vragen vaak en vertelt in zijn boek De huiswerkcoach hoe ouders om kunnen gaan met het huiswerk van hun kinderen.   

‘Hij doet gewoon zijn huiswerk niet. Wat we ook zeggen, hij weigert. Hij gaat wel naar boven, maar ook daar voert hij niets uit. En als we er wat van zeggen, hebben we gelijk een huis vol herrie.’ Elke ouderavond horen leraren dit soort opmerkingen meerdere keren voorbijkomen. Of ouders vertellen dat het kind thuis wel hard leert, maar toch onvoldoendes haalt.

Dit boek biedt handvatten voor ouders om hun kinderen te helpen met huiswerk. Veel leerlingen weten gewoonweg niet hoe ze hun leerwerk en maakwerk aan kunnen pakken. Dit boek laat zien hoe ouders hen meer kunnen motiveren om het huiswerk op een zo effectief mogelijke manier te maken, waardoor zij met meer zelfvertrouwen naar school gaan.

Behalve veel studietips en voorbeelden van leerstrategieën besteedt De Huiswerkcoach ook aandacht aan het zelfvertrouwen van kinderen en aan goede communicatie over en weer.

Hier kunt u een interview met Arnold bekijken, waarin hij helder uitlegt wat je als ouder wel en niet moet doen als het gaat om het huiswerk van je kind:  https://www.youtube.com/watch?v=vtgOqxsWbi4


Over de auteur
Brouwer,-Arnold-2014.jpg

Arnold Brouwer (1975, Soest) is naast docent in het voortgezet onderwijs ook eigenaar van een studiecentrum voor huiswerkbegeleiding (Studiecentrum Baarn). Na jarenlang les te hebben gegeven aan zowel onderbouw als bovenbouw besloot hij een eigen studiecentrum op te richten. Tijdens de jaren dat hij fulltime voor de klas stond was hij ook mentor, trainer en schoolcoach. Zijn eerste boek “Hoe geef je met voldoening les aan pubers.” verscheen in 2008.

Bekijk hier een interview met Arnold: https://www.youtube.com/watch?v=vtgOqxsWbi4