Forte

Webshop

 • De snelle groene keuken

  Martin Kintrup

  De snelle groene keuken

  Lekker koken met de seizoenen


  ISBN: 9789462502895
  Omvang: 160 blz.
  Uitvoering: gebonden

  € 24.99
Meer informatie

Lekker groen koken en eten
In De snelle groene keuken laat Martin Kintrup zien hoe je snel en gemakkelijk een heerlijke, gezonde en duurzame maaltijd op tafel zet. Hij kookt met regionale en pure producten, altijd van het seizoen en met een beperkt aantal ingrediënten.

In dit boek vind je ruim 60 recepten voor stevige warme maaltijden, salades, bowls, leine gerechtjes, snacks en zoete koekjes en desserts. Alle hoofdstukken zijn naar het seizoen ingedeeld. De meeste gerechten zijn vegan of vegetarisch. Een enkel recept is bereid met een lokale vleesvariant.

Martin geeft ook tips hoe je restjes kunt verwerken zodat je echt zero waste kookt. Alle gerechten zijn snel (binnen 30 minuten) en gemakkelijk te maken. Ideaal voor na een stressvolle dag waarop je geen zin hebt om uren in de keuken te staan. Met verleidelijke gerechten als munt falafel met rode bieten yoghurt, lasagne met gegrilde groenten en pudding met salted caramel. 
Met dit boek leer je lekker seizoensgericht en duurzaam koken.


Over de auteur
Martin-Kintrup-def.jpg

Martin Kintrup woont op een boerderij aan de rand van de stad Münster. Zijn vader is met zijn tachtig jaar nog steeds een fanatieke tuinier. Niet vreemd dat de liefde voor de natuur hem met de paplepel is ingegoten. Toen Martin een studiekeuze moest maken, besloot hij dan ook voor de Landschapsecologie te gaan.

Tijdens de studie ontdekte hij zijn tweede grote liefhebberij: koken! Hij werkte een aantal jaren met goot plezier als kok bij een vegetarisch restaurant in Münster en ontdekte er hoe veelzijdig en lekker de vleesloze keuken kan zijn. Met het verschijnen van zijn eerste vegetarische kookboek in 2005 werd schrijven zijn beroep. In de vijftien jaar die hij nu als kookboekenschrijver actief is, maakte hij veertig boeken, waarvan er meerdere een prijs wonnen.

In ‘Duurzaam lekker eten’ (zijn eerste boek bij Forte Culinair) en 'De snelle groene keuken' verenigt Martin zijn twee grote passies en bewijst hij dat een bewuste levenswijze en grenzeloos genieten heel goed samen gaan.