Forte

Webshop

 • Dierendotjes haken

  Gera Flink

  Dierendotjes haken

  Diertjes haken en kleertjes breien


  ISBN: 9789462501225
  Omvang: 64 blz.
  Uitvoering: paperback

  € 14,95
Meer informatie

In dit boek vind je een hele groep gehaakte dieren, van een walrus tot een olifant, van een lammetje tot een ezel. Deze dieren zijn zo vertederend … het zijn dierendotjes!

Ze hebben elk een bijpassende gebreide outfit, waardoor hun karakter goed tot zijn recht komt. Johnnie de ezel is een stoere bink met een trui, Brammetje het lammetje is een beetje ziekjes en wordt verpleegd, walrus Beppie is een echte zonaanbidster en ligt graag de hele dag op het strand. Zo zijn er nog veel meer dierendotjes, elk met hun eigen stijl en hun eigen verhaal. Ze zijn allemaal ongeveer 20 cm. hoog.

De dierendotjes zijn leuk om te haken en te breien en heel geschikt voor kinderen om mee te spelen.

Heb je de editie Gehaakte dierendotjes met Beer Sem op de voorkant, dan mis je een deel van de beschrijving van de vleugels van Sofie. Klik hier om de complete beschrijving te zien.


Over de auteur
Gera-Flink-2016a.jpg

Naast haar werk als afdelingssecretaresse in een ziekenhuis is Gera graag creatief bezig. Haar liefde voor breien en haken kreeg ze mee van haar moeder, die truien, vesten, tafelkleedjes en spreien haakte. Toen ze vijftien was leerde ze naaien en vanaf haar achttiende werd ze echt creatief actief.  Ze maakt gordijnen, sierkussens, kinderkleding, poppenkleding, truien, poncho’s en sjaals in allerlei soorten en maten. Van haar beide dochters krijgt ze regelmatig een verlanglijstje.

In 2001 publiceerde Gera het boekje Servettenpotterie naar aanleiding van workshops die zij gaf over het verwerken van servetten op sierpotten.

Tegenwoordig is zij veel aan het haken. Voor Forte Creatief heeft zij een leuke serie dieren ontworpen, waarvan de patronen zijn verzameld in het boekje Dierendotjes haken.
Op haar facebookpagina Dierendotjes haken is allerlei leuke informatie te vinden over Gera’s haakactiviteiten en de totstandkoming van haar boekje.