Forte

Webshop

 • Eenjarigen & co

  Julia Voskuil

  Eenjarigen & co

  van afrikaantje tot Zinnia


  ISBN: 9789462500150
  Omvang: 160 blz.
  Uitvoering: paperback

  € 22,50
Meer informatie

Van 'hanging baskets' tot natuurlijk tuinieren en tuinboeketten, met zomerbloemen kun je alle kanten op. Een- en tweejarigen zijn zó gezaaid, maar minstens zo leuk is het grasduinen bij gespecialiseerde kwekers. Hun sortiment is ongekend groot, rijk bloeiende soorten uit zaad en stek.

Geen tuin? Ook op acht hoog kun je genieten van geurende Lathyrus. Laat je inspireren door de ideeën en toepassingen in dit boek, boordevol foto’s. Combinaties in borders, potten en bakken, met bloei van april tot in november. Groen is gezond en van zomerbloemen word je blij. Vier de zomer.

Julia Voskuil is al jaren actief als auteur op het gebied van bloemen en planten. Eenjarigen & co is haar nieuwste boek.


Over de auteur
Voskuil,--Julia-.jpg

De wereld van bloemen, planten en tuinen is haar lust en haar leven. Direct na de tuinbouwopleiding werd Julia de eerste vrouwelijke tuinleider bij de Amsterdamse Schoolwerktuinen. Een beetje pionieren, dat spreekt haar aan. Daarna diende zich een grote boekproductie aan en kon ze van schrijven en tuinfotografie haar werk maken. Voorlichting voor de KMTP (Koninklijke Maatschappij Tuinbouw en Plantkunde) en het Bloemenbureau, redacteur op het toenmalige Proefstation voor de Boomkwekerij, de opdrachten waren divers.

Als zelfstandig journalist is ze ook buiten de tuinbouw actief, maar het vakgebied heeft haar blijvende fascinatie. In 2015 maakte ze bijvoorbeeld het boek 'Eenjarigen & co over een ander onderwerp dat haar na aan het hart ligt: zomerbloemen.
In maart 2018 verschijnt 'De mooie moestuin', een compleet vernieuwde editie van haar boek uit 2002 (Terra), met alle hedendaagse inzichten en kennis over (mooi) moestuinieren, en veel interviews en foto's bij prachtige bezoek- en voorbeeldmoestuinen in Nederland en  België.

Op haar website meer informatie over de vele boeken die (mede) op haar naam staan. www.juliavoskuil.nl
 

Gerelateerd