Forte

Webshop

 • Kleur de lage landen

  Harma van der Ros-Holtland

  Kleur de lage landen

  Kleurplaten voor volwassenen over Nederland en Vlaanderen


  ISBN: 9789462500747
  Omvang: 48 blz.
  Uitvoering: paperback

  € 10,00
Meer informatie

Taferelen in de Lage Landen: een Vlaams dorpje, een Hallands stadje aan de dijk, en nog veel meer. Aan deze kleurplaten met karakteristieke Nederlandse en Vlaamse afbeeldingen is iedere kleurder en kleurster veel plezier beleven.

Ook leuk als cadeau in het buitenland!


Over de auteur
Ros-Harmavd-2015.jpg

Harma van der Ros - Holtland werd al op zeer jonge leeftijd gestimuleerd in het tekenen.
Ze herinnert zich dat ze met opgespaarde (boter)bonnetjes vroeger een echte caran d'ache kleurdoos krijgen kon. Haar vader had een soort ritueel met zijn dochters: hij liet Harma en haar zus elke maand drie dingen tekenen (een boom, een huisje en een mannetje in een boot). De eerste bladzijden van het schrift zijn gevuld met krassen maar na een poosje zie je er vorm in komen....Als je het geheel dan met die prachtige nieuwe kleurpotloden mocht afmaken was het geluk compleet. Na het bijschrijven van de datum door mijn vader verdween het schrift onherroepelijk boven in de kast...tot de volgende sessie !

Tekenen en kleuren deed Harma in haar hele leven en op verschillende manieren: bij elke club of opleiding verzorgde ze de illustraties in blaadjes en op posters; ze maakte  opzetjes op muren van kinder- en studentenkamers en zelfs in de aula van een middelbare school! Anderen mochten helpen met inkleuren.

Harma vindt het geweldig dat ze op haar leeftijd (62) nog een eigen kleurboek mag uitbrengen.  “Het geeft nog een leuke Schwung aan mijn tekenloopbaan.” Ze hoopt dat heel veel mensen plezier zullen beleven aan het inkleuren van haar fantasietekeningen.