Forte

Webshop

 • Kleurrijk keramiek

  Inge Burgerhoudt

  Kleurrijk keramiek

  Draaien, decoreren en inspireren


  ISBN: 9789462502840
  Omvang: 192 blz.
  Uitvoering: gebonden

  € 30.99
Meer informatie

Keramiste Inge Burgerhoudt neemt je mee in het hele proces, van het kiezen en voorbereiden van de klei, het draaien en afdraaien op de draaischijf, het decoreren en glazuren en het stoken van je zelfgemaakte keramiek.

Van alle processen, zowel van het draaien als van het decoreren, zijn vele stap-voor-stapfoto’s opgenomen. Inge leert je het draaien van de  basisvormen: de kom, de cilinder, het bord en het draaien van de mast. Ze laat zien hoe je de leerharde vormen decoreert met engobes en schellak en technieken toepast als sgraffito, intarsia, mishima en andere schilder- en uitsparingstechnieken. 

Haar kleurrijke keramiek, gedecoreerd met motieven uit de natuur, is een bron van inspiratie. Inge legt uit hoe je zelf patronen en ontwerpen kunt maken en zo je eigen stijl kunt vinden.


Over de auteur
Inge-Burgerhoudt-3.jpg

Zolang als Inge zich kan herinneren is ze aan het creëren: niets is leuker dan zelf dingen maken. Ze heeft altijd veel getekend, gehandwerkt en eigen kleding gemaakt. Na de middelbare school en een jaar tekenen en textiele werkvormen aan de lerarenopleiding koos ze voor de kunstacademie richting mode- en dessinontwerpen. Daarna was ze jaren met veel plezier werkzaam als stylist van kinderkleding. In deze periode heeft ze veel ervaring opgedaan en veel gereisd.

In 2013 ging Inge een nieuwe uitdaging aan. Ze startte met de driejarige opleiding tot keramist bij de  Nederlandse Keramiekopleiding (voorheen SBB) in Gouda. Ze had nog altijd een grote wens om haar eigen gedecoreerde servies te maken, en daar was nu de tijd en gelegenheid voor. Na het behalen van haar diploma, volgde ze de masterclass draaien en workshops bij verschillende porseleindraaiers.

Inge maakt voornamelijk gebruiksgoed en is gek op het werken met kleur en  (botanische) decoraties. Ze verkoopt haar werk voornamelijk online via haar Etsy webshop en af en toe staat ze met haar werk op een keramiekmarkt. Daarnaast geeft ze sinds eind 2016 met veel plezier draai- en decoratielessen aan kleine groepjes cursisten in haar eigen atelier.

Kijk voor meer informatie op kleurkeramiek.com en op Instagram @kleur_keramiek