Forte

Webshop

 • Kransen haken

  Marjolein Flick

  Kransen haken

  Versier je huis met vrolijke seizoenkransen


  ISBN: 9789462501218
  Omvang: 64 blz.
  Uitvoering: paperback

  € 18.50
Meer informatie

In dit kleurrijke boek vind je voor elk seizoen een prachtige krans. Voor de lente een krans met viooltjes, narcissen, primula’s en vergeet-mij-nietjes. Daartussen vliegen de bijen van hun korf naar de bloemen en terug. De zomerkrans zit vol met aardbeien, korenbloemen en vlinders. Op de herfstkrans zie je herfstasters, beukenblaadjes, paddenstoelen en natuurlijk spinnen. En de winterkrans is bedekt met hulst, helleborus en klimop met in het midden een familie sneeuwpop. Als extra is er nog een Valentijnskrans met hartjes, roosjes en twee tortelduifjes.


Iedere krans zit vol met prachtig gehaakte bloemen en blaadjes, net zo mooi als in de natuur. Als je een hele krans teveel vindt, kun je ook een kleiner project kiezen, zoals jampothoesjes, een bladwijzer of een broche, waarvoor je maar een paar bloemen en beestjes hoeft te haken.

Houd je van haken en van de natuur? Dan is dit boek voor jou!


Over de auteur
Flick-Marjolein-2016.jpg

Zolang als zij zich kan herinneren is Marjolein Flick al bezig met lapjes en draadjes. Ze leerde breien, haken en borduren van haar moeder en tijdens de handwerklessen op de Vrije School. In haar tienertijd leerde zij zichzelf haar eigen kleding te naaien. Later heeft ze een tijd aan scrapbooking gedaan, tot ze rond haar tweede zwangerschap de haaknaald weer eens oppakte, die ze sindsdien niet meer heeft neergelegd.

Marjolein haakt naast dekens, kussens, sjaals en omslagdoeken ook graag amigurumi en knuffels. Toen ze op zoek was naar een leuk patroon voor een gehaakte krans om haar huiskamer op te fleuren en niets van haar gading vond, besloot ze om er zelf een te ontwerpen. Uiteindelijk werden het vijf verschillende kransen die in haar eerste boek Kransen haken uitgebreid beschreven worden.

Naast het haken runt Marjolein haar eigen webwinkel “de Haakbaak” en verwerkt ze alle groenten en fruit uit de moestuin. Marjolein is moeder van twee dochters

Marjolein is online te vinden op haakbaak.nl